sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Auringon valoa

Taas vaan viikko vierähti ja tuli sitten älyttyä etten tännekkään ole taaskaan kirjoittanut. Osa syy on se, että mulla oli ruokinta viikko jonka takia illalla tallilta tulon jälkeen menin suihkuun ja nukkumaan.


Maanantaina Uskolla oli tosiaa ansaittu vapaa jonka takia en ollut tallilla.

Tiistaina kävin ajamassa Uskolla mäkisessä maastossa noin 4km hölkkää. usko meni taas todella hyvää hölkkää eikä mikään sortin laukasta ollut taaskaan tietoa. Ainut huono asia joka tuli todettua matkalla oli se , että Usko ei ilmeisemmin saa kunnolla happea ison orimaisen kaulansa ansiota. Asia ilmeni ylämäissä ähinänä (äänenä joka kuullosti juuri siltä ettei henki kunnolla kulje) Eli nyt sitten alkoi kurkkuten etsiminen taikka raymondin kumpiakij olisi tarkoitus kokeilla ja katsoa kumpi on parempi. Muutoin lenkki meni oikein hyvin. Ajon jälkeen pesin Uskon ja laitoin sen karsinaan syömään iltaheiniä.


Keskiviikkona Heli oli käynyt ajamassa pikkuhölkkää Uskolla pari kilometriä ,kun en itse päässyt tallille.


Torstaina kävimme Miian kanssa ajamassa Uskolla 7km hölkkää, kun kävimme ensin tiellä jossa oli mäkiä ja sen jälkeen käytiin vielä tutkailemassa uusia ajomaastoja. Usko meni koko lenkin reippaasti eikä väsymisestä ollut tietoakaan. Välillä meinasi olla vähän laukka pinnassa mutta todella hyvin Usko malttoi silti ravata!Onse vaan kerrassaan hieno poni <3  Lenkin päätteeksi Usko sai pesun ja melassia ja sitten se ootteli tyytyväisenä käytävällä, kun siivosin sille karsinan ja laitoin sen sinne.


Perjantaina Usko vietti vapaa päivää

Lauantaina kävin ajamassa Uskolla 7km. Usko oli koko lenkin todella virkeä ja kulki hyvää ravia. Tällä kertaa se innostui hieman laukkaamaan joten annoin sen hetken laukkailla ja sen jälkeen edettiin taas kovaa kyytiä ravilla. Koko lenkin Usko juoksi korvat hörössä ja kyllä muakin niin hymyillytti , kun keli oli hieno ja poni toimi taas niin hienosti. Tuntuu et Usko vaan lenkki lenkiltä paranee. Lenkin jälkeen Usko sai pesun kylläkin tällä kertaa ulkosaunan suihkussa , koska vesiletku oli mennyt jäätymään. Pesun jälkeen Usko pääsi nauttimaan heinistä karsinaan. Myöhemmin, kun kävin vaihatmassa Uskolle kuivat loimet päälle laitoin sille jalkoihin arnikaa ja kääreet sen jälkeen Usko pääsi takaisin karsinaan. Illalla kävin vielä laittamassa Uskolle ruuat, heinät ja vettä sekä laitoin sille lämpölinimenttiä selkään ja loimen päälle.

Sunnuntaina eli tänään Usko hoiti itse liikutuksensa juoksemalla itsensä pikkuhikeen tarhassa,  kun tuusasin tammojen kanssa. :D

Ensiviikon Uskon treenauksesta huolehtii Heli, kun olen koulusta ratsastusviikolla Perhossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti