tiistai 10. toukokuuta 2016

Startti ja Valmistujaiskuvia

Huhuh viimeviikko oli ja meni ! Viikko meni niin nopeaa etten edes tänne kerennyt kirjoittamaan kaikkien menojen keskellä.

1.5 Sunnuntaina oltiin ajeluttamassa tunti lapsia Saluunalla ja sen jälkeen perään suoritettiim viimeistelyt tiellä. Viimeistelyssä Usko oli koko ajan aivan korvat hörössä ja vain hölkki laiskasti. Lopulta naputtelin vähän piiskalla ni johan tuli kivannäköstä ravia pitkiänkin pätkiä. Illalla päästiin kotia niin pesin uskon ja laittelin sille paksusti loimet päälle ettei selkä saa vain kylmää. Usko nimittäin hierottiin viikonloppuna. Pesemisen jälkeen rupesinkin sitten pesemään starttikamoja ,vein loimet ja muut koneessa pestävätpyörimään ja purin valjaat osiksi sekä päävehkeet. Jätin silat osiksi kuivumaan yön ajaksi ja otin Uskon vielä käytävälle hoidettavaksi , vaihdoin yöksi sille päälle Back on Trackin selkä botin ja sen talliloimen. Sen jälkeen Usko sai iltaruuat ja itse suuntasin syömään ja nukkumaan.

2.5 Aamulla vein muut hevoset pihalle aamuruokien jälkeen mutta Usko jäi sisälle. Siivosin muitten karsinat ja sen jälkeen otin Uskon käytävälle ja siistin sen vuohiskarvat sekä ajelin korvakarvat. Seuraavaksi olikim vuorossa Uskon kanssa pieni kövely lenkki, koska se ei päässyt tarhaan muiden kanssa. Lenkin jälkeen siivoilin Uskon karsinan ja tein sille karsinaan elektrolyytti melassivettä sitten Usko saikin mennä vielä hetkeksi karsinaan , kun menin vaihtamaan omat vaatteeni. Kun olin vaihtanut vaatteet kannoin starttikamat autoon sekä siivosin kopin valmiiksi. 10.45 otin Uskon käytävälle ja rupesin harjaamaan sitä , laitoin letin sekä kavioihin kaviöljyä. Sen jälkeen loimet päälle ja kuljetus-suojat jalkaan. Lopulta oltiin tienpäällä 11.20 suunnattiin kohti Känsälää hakemaan Ronjaa ja Nipaa. 11.50 päästiin jatkamaan matkaa kohti Pulkkista , josta otettiin kyytiin Uskon kuski Sini. Lopulta oltiin matkalla kohti jyväskylää noin 12.14. Pysähdyttiin pikaisesti kyyjärvellä ostamaan kahvia ja muuta juomista, mutta sen jälkeen jatkettiin taas matkaa. Lopulta perillä Killerillä oltiin 15.15. Oltiin sen verran ajoissa että lähdettiin itse käymään ensin kahvilla sen jälkeen käveltiin hakemaan numerot. Neljän jälkeen lähdin kävelyttämään Uskoa ja samalla kävin mittauttamassa sen Usko oli kasvanut huimat 1,5cm :D Ja nyt korkeutta oli 93,5cm. Viimevuonna oltiin 92cm :D



Mittauksen jälkeen ruvettiin pikkuhiljaa laittamaan valjaisiin ja vähän ennen lämmitystä lähettiin kävelyttämään. Laitettiin lämmitystä ennen sekkiä vähän kireämälle kokeeksi, mutta se kuitenkin löysättiin takas normaaliin lämmityksen jälkeen , koska kovassa ravissa takapää rupesi menemään huonoa ravia. Lämmitys muuten onnistui hyvin ja tuli hyviä pätkiä ravia. Lopulta 17.45 oli startin aika, matkaan päästiin ekalla yrittämällä ja heti voltista lähdettyä Usko otti pienen pompun laukalle mutta sen jälkeen lähti etenemään hyvin. Lopulta Usko oli toinen uudella ennätyksellä 3.04,7 !! Ennätys parani 6,8 sekunttia! Lähdön jälkeen Sini kävi vielä kävelyttää Uskoa ja sen jälkeen purettiin se ja käytiin pesulla. Pesemisen jälkeen heitin loimet päälle ja sitten melassivettä vielä ennen koppiin menoa.


Kotona oltiinki vasta 00.00 Jätin Uskon suoraan käytävälle laitoin sille botin ja talliloimen. Pliistrasin takapolvet sekä laitoin linimenttiä jalkoihin. Sitten käärin Uskon jalat ja sitten se pääsikin karsinaan lepäämään. Tein sille vielä karsinaan pienen ämpärin elektrolyytti melassivettä. Lopulta Usko sai ruuat ja lähdin sisälle nukkumaan.


Seuraavat pari päivää Usko saikin vaan lomailla tarhassa.

En kerennyt käydä viikolla vielä päivittämäss tätä blogia, koska oltiin yksi päivä klinikalla Uskon tarha kaverin kanssa, sitten olikin vielä näitä mainioita kelejä joten vietin aika paljon aikaa ulkona pesten varusteita.

7.5 Käytiinkin sitten viimein ottamassa mun valmistujaiskuvat heppojenkaa ! Olen siis valmistunut jo 23.3 Kaustiselta ravikoulussa , mutta aikasemmin kelit on ollu niin huonoja ettei paljoo kuvia oo voinu ottaa.







Tässä vaan osa kuvista mitä otettiin. Mikä on teidän lukijoiden lemppari kuva? :)
Olisiko teistä kiinnostavaa lukea postausta Uskon tavaroista , koska videoimaan en hetkeen pääse muuta ajattelin, että voisin kirjoittamalla tehdä jos teitä kiinnostaa? Lähiaikoina on tulossa myös videota tänne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti